V.I.P. forum
 
HomeKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLista članovaGrupe korisnikaLogin

Share | 
 

 Pravilnik

Go down 
AutorPoruka
kaka

avatar

Broj komentara : 9
Join date : 2008-01-31

KomentarNaslov komentara: Pravilnik   Sat Feb 02, 2008 3:39 am

Pravilnik V.I.P. alijanseI. TEMELJNA NAČELA

Travian je igra u kojoj pojedinac ne može pobijediti. Kome to nije jasno, ovdje mu nije mjesto. Alijansa služi da grupu individualnih igrača pretvoriti u tim sa zajedničkim ciljem.

U Travianu se skoro sve svodi na resurse. Stoga su, uz junačko srce, odanost i prijateljstvo članova, resursi mjerna jedinica, bez obzira o čemu se radi.
Bez obzira na okruženje u kojem se nalazimo, u alijansi nema mjesta nacionalizmu, šovinizmu i ostalim svinjarijama tipičnim za ne-virtualni svijet.

Svaka odredba ovog Pravilnika, a koja je u danom trenutku u suprotnosti s pravilima Traviana, nevažeća je.

I dalje vrijedi najbitnije pravilo: OPUSTITE SE, OVO JE SAMO IGRA!

II ČLANARINA

Svaki član alijanse treba sudjelovati u zajedničkim troškovima. Dakle članarinom podrazumjevamo slanje resursa(svih članova) u određene ciljeve koji određuju lideri.

O tipu resursa koje treba slati i igraču/selu kojem treba poslati članarinu, lider(i) će članove zasebno obavijestiti. Ako član ne dobijete nalog, nije dužan platiti članarinu. Članarinu nije dužan slati igrac koji je sitter članu kojem se šalje članarina, jer je to protiv pravila Traviana.

Članarina se troši na dobrobit čitave alijanse, u skladu sa strateškim ciljevima i trenutnom situacijom.

Iznos članarine je pretežno vaša jednosatna produkcija.

III VOJNA OBAVEZA

Svaki član dužan je imati vlastitu obrambenu i napadačku vojsku, o tome koje će vojske imati više odlučuje uloga koju prihvati (Odbrana ili Napad), ovu ulogu bira član po ulasku u alijansu.

Igrači su je dužni poslati vojsku u skladu s naređenjima generala.

Uz obrambenu vojsku se obavezno šalje i žito za prehranu te vojske, osim ako se ne dobiju drugačije upute (samo žito ili samo vojska). Slanje žita kao pomoć obrani uvijek ima prioritet pred slanjem članarine.IV OPĆA MOBILIZACIJA

Kad i ako se desi ozbiljni rat, svi članovi su dužni dati sve što imaju za opstanak alijanse. Ako alijansa preživi, svom snagom će se okomiti na one koji su je izdali.V TAJNOST

Članovi ne smiju dijeliti planove i informacije o alijansi ni sa kim tko nije član. Službena komunikacija van alijanse je posao i odgovornost lidera.

VI INFORMIRANOST I SURADNJA ČLANOVA

Članovi trebaju biti u toku sa zbivanjima u alijansi i posjećivati forum. Isto tako, svaki član treba biti u kontaktu s ostalim članovima, barem s liderima i onima koji su mu blizu na karti.

Neodgovaranje na poruke lidera, baš kao i nesudjelovanje u zajedničkim akcijama ili neplaćanje članarine, rezultirat će opomenom, a potom i izbacivanjem iz alijanse.

VII POMOĆ

Svaki član može se alijansi obratiti za vojnu i/ili ekonomsku pomoć.

Napadi se slobodno dogovaraju s napadačkim generalima, dok obrana ima uvjete da kapacitet silosa u napadnutom gradu bude dovoljan za prehranu potrebnog pojačanja i da obrambeni generali raspolažu dovoljnom vojskom u zadanom vremenu.

Članovi će biti zasebno obaviješteni kome se za koju vrstu pomoći treba obratiti.

VIII SAVEZNICI

Članovi ne smiju napadati druge članove. Isto tako ne smiju se napadati ni članovi naših krila i alijansi s kojima naša alijansa surađuje ili ima dogovor o nenapadanju.

Iznimku predstavlja situacija u kojoj je član napadnut, ali i tada je prije protunapada poželjno savjetovati se s liderima ili ih barem obavijestiti o tome što se događa.

IX NEAKTIVNOST

Svaki član alijanse dužan je naći pozera (sitter) unutar alijanse. U cilju lakše i kvalitetnije obrane, članovi su na forumu dužni objaviti koga su imenovali za pozera.

Neopravdano neizvršavanje redovnih aktivnosti i/ili zastoj u razvoju mogu biti povod izbacivanju člana iz alijanse i svemu što to povlači za sobom.
Na vrh Go down
Vidi profil korisnika
 
Pravilnik
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
V.I.P. :: Public :: Pravilnik-
Idi na: